+381 (0) 65 90 80 130cov.zelenosvetlo@gmail.com

TEORIJSKI ISPIT

You are here

Teorijski ispit kandidata za vozače polaže se u auto školi ZELENO SVETLO u učionici kapaciteta za 17 kandidata najranije sedam dana nakon završetka teorijske nastave u unapred utvrđenim terminima koje određuje MUP i to uvek u prepodnevnim časovima.

Ispitna pitanja su javna i dostupna svim kandidatima na internet adresi servisi.euprava.gov.rs/autoskole ili na internet adresi auto škole www.zelenosvetlo.rs sa datim tačnim odgovorima na sva ispitna pitanja, dok je kombinacija ispitnih pitanja službena tajna zakonodavca. Od ukupnog broja ispitnih pitanja (2000 pitanja) iz navedenih oblasti ZOBS po unapred određenom konceptu,svakom kandidatu za vozača A i B kategorije formira se test od 41 (A kat.), tj. 41 (B kat.) bodovanih sa ukupno 100 poena.

Da bi kandidat položio teorijski ispit potrebno je da tačno odgovori na postavljena pitanja, tj. postigne najmanje 85% od ukupnog broja poena.

Počev od 01.01.2016. godine, teorijski ispit se polaže na računaru u svakoj auto školi pod video nadzorom (čime se eliminišu moguće zloupotrebe u postupku ispita), tako da niko neće znati kombinaciju ispitnih pitanja, jer će istu slučajnim izborom pitanja generisati računarski program (softwer).